vineri, 13 februarie 2009

Vineri 13

Ce zi minunată, plină de însemnătate funcţie pe ce nivel al scării ierarhice stai şi bei cafeaua. Muritor de rînd ce sunt, mă rog zeilor să mă ocolească azi şi încerc din toate puterile să îi ocolesc. Trezit greu, mîncat repede, împiedicat pe scări, înjurat la ieşirea din parcare, dat palmă peste cap, uitat copilul să îl duc la şcoala, întors la injurătura din parcare, înghesuit pe o stradă unde în mod normal nu încape nici pieton, lăsat copilul la scoală şi plecat în tromba la serviciu. Pe drum văd unul mai ginionist ca mine reparînd o roată şi prind curaj. Si a, început o nouă zi la scîrbiciu unde încep să mă milogesc după nişte cafea că poate poate mă trezesc. Aflu cu surprindere că nu sunt singurul somnoros, unii din forurile superioare plîngîndu-se din ce în ce mai des că nu mai pot să doarmă noaptea. Păi dacă dorm ziua la serviciu şi sărmana instituţie a devenit sală de naşteri pentru monştrii raţiunii.

Un stupar (denumit în româneşte apicultor - pentru ştie el cine) doreşte şi el o autorizare a stupinei care, din spusele lui, se află lîngă o scoală dintr-un sat "cîţiva stupi undeva în fundul curţii". Nu domnule, nu se poate să primeşti aşa autorizarea. Stupina matale se află lîngă şcoală şi noi trebuie să vedem dacă există pericolul să fie afectaţi copii. Trebi să venim şi să videm noi ce e acolo. Dumneata trebuie să faci un gard aşa înalt şi plin adică nu din plasă ca albinele să nu se ducă în curtea şcolii. Eu am adaugat ca este impetuos necesar să se pună şi nişte semne de circulaţie pentru albine alaturi de nişte jgheaburi pentru a atenua zgomotul la aterizare.

Sa nu credeti ca e vreun banc de prost gust. Aceasta e realitatea celui care doreşte să facă ceva în ţara asta şi se izbeşte de-i sună apa în cap de zidurile ridicate de neuronii somnoroşi ai unora. Oare nu-i trezeşte nimeni să le spună că azi e vineri 13.

2 comentarii:

  1. Avind in vedere ca albinele zboara numai pina la 20cm de sol :)probabil ca de aia au vrut gard plin. Eu recomand un sistem de tevi si burlane care sa porneasca din urdinis si sa se termine in o poienita cu flori, o livada sau in capul celor care debiteaza astfel de ineptii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestia cu scirbiciu este grava . Teoretic ar trebui sa ne placa ce facem . Doar teoretic . Bine mie imi place . Fiecare zi cu elevii mei este o noua posibilitate de a invata de la ei cite ceva .Cu respect.

    RăspundețiȘtergere