miercuri, 11 februarie 2009

România şi libertatea personală

Iar nu am somn. Unii, care se ştiu ei, ar spune că mă bântuie gîndurile necurate. Să fii matale liniştit că am gînduri curate, dar nu de aia nu dorm. Ma uitam la teveu aşa într-o doară înainte să mă culc şi mi-a sărit somnul. Măi da cîtă libertate este în România ! Unul împuşcă în dreapta şi în stînga, altu trece cu BMWul peste politisti, politist care bate ca în hoţii de cai pe unu tinut de alti 4, se merge pe contrasens, se găsesc 60 de pistoale în tren, se fură automate de la armată, purtatorul de cuvint al guvenului cauta explicatii stupide la o politica stupida, ziarişti, politicieni, comentatori, documentarişti comentează acid fiecare imagine căutînd vinovaţi şi cauze, realizînd scenarii şi politici de dezvoltare economică după ştiinţa lor. Ce mi-a trebuit să deschid televizoru? Am aflat în citeva minute suficiente informaţii despre politica, taxe, impozite, venituri, criză, împuşcături şi corupţie încît mă gîndesc că un nenorocit de funcţionar public care ia 5 lei pentru a-ti da o foaie de hirtie si a te invaţa să o completezi chiar pe holurile instituţiei pentru a primi un fel de autorizaţie care nu există nicaieri in europa este o joaca de copil la grupa mică. Ce libertate, ce conştiinţă, ce atitudine ?

Apropo, tu, cel care citeşti aceste rînduri cănd ai luat ultima data o atitudine rebelă la toată această nebunie şi ţi-ai manifestat in doua trei fraze scrise într-un comentariu pe blog, măcar libertatea de a gîndi şi exprima în minunata lume virtuală a internetului? Simţi cum ne apropiem de anarhie ...... Unde crezi că va duce libertatea fără reguli, ura între clasele sociale, politica pînă la oase, sărăcia unora generată de bogăţia altora?

Somn uşor!

Un comentariu:

  1. Toata frumusetea consta in faptul ca oriunde ai merge oriunde si cu oricine ai vorbi toti vorbesc despre iesiri in trada....toti cauta un lider toti vor sa se razbune toti vor sa isi faca singuri dreptate. Cu siguranta ceva o sa se intimple pentru ca asa nu mai merge. Toata lumea din patura de jos si cea mijlocie e dornica de singe . E dornica sa isi recistige libertatea cu singele celor care le-au furat-o. Toti vor sa calce pe capetele care cica au gindit pentru ei. Au mintit cu aceeasi gura cu care mai adineaori promiteau o multime de lucruri frumoase. Vor sa mutileze acele guri sau sa le bage in ele toate promisiunile cu pumnul. Poporul e pregatit. Unde esti tu Avrame, Cuza, Stefane, sa vezi ce grozavie se intimpla in tara. Liberali transformati peste noapte in PSD-isti. Liberali care azi strigau cit ii tieau bojocii votatine ca noi va dam si va facem, azi PSD-isti care cu versuri mieroase isi cer iertare pentru ca atunci cind promiteau erau frati cu Bachus. Jos cu minciuna si cu desfriul pe banii nostrii ai celor de jos. Jos cu cei care nu fac altceva decit sa minta sa profaneze bunul simt al nostru, al celor multi.

    RăspundețiȘtergere